Reseña crítica a propósito de

1 hora y 1/2 de retraso16.01.2015 | Raquel Santiago-(festadirecte.cat)

La complicitat amb què tots dos actors interpreten els seus papers té tanta força que ens fa oblidar que estem en un teatre per fer-nos sentir com voyeurs que fiquen el nas a casa dels veïns. No perdeu l’ocasió de veure una bona obra en mans d’una bona companyia teatral. L’hora i mitja us passarà volant.


El Teatre Gaudí Barcelona acollia ahir dijous 15 de gener l’estrena de “1 hora i 1/2 tard”, una comèdia de Gerald Sibleyras i Jean Dell, en la seva versió de Villalba & Belenguer, que retrata un matrimoni benestant a les portes de la jubilació. 

Els dos personatges, interpretats per Victoria Salvador i Rafael Calatayud (qui n’és també el director), inicien una discussió arran d’un sopar al qual la dona decideix a última hora que no vol assistir. Entre retrets i confessions reflexionen sobre els temes que tota parella d’una certa edat haurà d’afrontar tard o d’hora: la síndrome del niu buit, el sexe, la (in)fidelitat o les ocupacions de qui té per davant tot el temps del món, sense obviar la mort que a tots ens arriba. 

La posada en escena, en un teatre on el públic seu tant al davant com als costats de l’escenari, convida a sentir-se del tot implicat en aquesta escena quotidiana. La interpretació in crescendo de Salvador i Calatayud té grates reminiscències, en alguns moments de l’obra, d’una Diane Keaton i un Woody Allen en els seus moments més brillants com a parella (dins i fora de la pantalla). La complicitat amb què tots dos actors interpreten els seus papers té tanta força que ens fa oblidar que estem en un teatre per fer-nos sentir com voyeurs que fiquen el nas a casa dels veïns. 

No perdeu l’ocasió de veure una bona obra en mans d’una bona companyia teatral. L’hora i mitja us passarà volant.Más información en www.lapavana.com