Reseña crítica a propósito de

Pánico contenido05.10.1994 | Gregori Royo-(Levante)

L'excellent direcció de Rafa Clatayud, juntament amb una il.luminació i un so que arriben a inquietar en els momenls clímax, hi contribueixen a crear una visió agredolça de l'interior femeni, on —com veo Mari dins la dona del cartel' publicitari— hi ha el més eslora/dar no-res.


Amb la por al cos

 

Un públic estusiasta va aplaudir i va riure amb ganes un espectacle do la Pavana que hi venia amb bona critica del Festival de Teatro d'Atoo, i que acabava de redro de la Cartelera Túria el premi a la millor aportació teairal de l'any per aquesta Pánico conten, da

Labre de Ciare MacIntyres posant tres dones a la sala de bany, crea l'espai adient per a Que la intimitat del barcos dei- va elxir el més prof und sentiment que s'amaga dins d'un cos mai a la mesura i en contradicció amb la complexitat del món interor. Porque la importancia que els hómens han atorgat a l'aspecto de les dones, la seua reducció a un objacto sexual, es un pes quo de vegades no aguanta una personalitat débil i trencadissa.

Aleshores s'obn la porta de la bogeria, 'androfobia (Mari, Victoria Salvador): la histeria (Celia, Amparo Ferrer) o la imaginació combinada amb un bona dosi de sarcasmo, com proposa Lela, una Cristina Fenollar sublim, qui sap magistralment inserir l'element cómic al cor del drama i ter esclatar el text en una rica rnultiplicitat de sentits i matissos.

L'ambient brilish volta no ben engalzat del tot amb els noms hispánics deis personatges en aquosta adapta- ció— produeix en l'espectador l'electo "disfanciamenr amb el qual el retrat d'aquestes tres dones adquireix el caracter universal de l'arquetipus, allunyal aqui del topic malsá que tant de mal ha lel a la imatge femenina.

L'excellent direcció de Rafa Clatayud, juntament amb una il.luminació i un so que arriben a inquietar en els momenls clímax, hi contribueixen a crear una visió agredolça de l'interior femeni, on —com veo Mari dins la dona del cartel' publicitari— hi ha el més eslora/dar no-res.Más información en www.lapavana.com